Blogg

Closure

Siste forrykende kapittel av årets blogg skrives herved, for USA Travelstudy 16/17. Og selv om innholdet i kapittelet ble en del mer kaotisk enn vi hadde håpet på, så bød historien i alle fall på spenning til siste slutt.

Les mer →

Siste dag ut, nest siste snutt!

Noen har brukt vår siste hele dag sammen på å gå 30 000 skritt, andre har beveget seg minimalt ved bassenget og hentet krefter til hjemreisen. Drømmen om Universal Studios ble oppfylt for de førstnevnte, noe som ble en stor opplevelse ifølge dem selv.

Les mer →

dagens farge: rød

Det svir i kveld. På øreflipper, rygger, lår, bryst, legger og føtter. Det er prisen å betale for å prøve å gå fra hvit til menneskefarge (sitat Anne-Helene).

Les mer →

Stor seier i tampa

Når du først skal innom en hockeykamp, så kan du like godt velge sesongens beste kamp i verdens beste liga. Full blink i Tampa, med andre ord!

Les mer →

Skydiving: verdens høyeste!

18 000 feet opp i lufta fløy de. 5 500 meter. Fritt fall i halvannet minutt. -Det var helt fantastisk! Og helt forferdelig!, sa Lilly etterpå. Men glisene var store og syv amerikafarere var storfornøyde med dagens prestasjon.

Les mer →

NASA imponerer

Dette var S T O R T. Kennedy Space Center skuffet ikke. Og vi vet at bildene aldri kan gi et godt nok inntrykk av hvor enorme både avstander, bygninger og raketter er på dette stedet. Vi kan bare vitne om at det er S T O R T.

Les mer →

Paradise Hotel

Vi har kommet til Paradise Hotel, minus intrigene da (knock on wood*)… La oss for øvrig spole litt tilbake, og ta mandagen i noenlunde kronologisk rekkefølge.

Les mer →

Black church and white beach

Søndag er hviledag. Zzzz. Men nei, denne gjengen sov ikke utpå i dag. Vi tok beina fatt og ruslet en liten mile til nok en herlig opplevelse. When in Savannah, we go to church!

Les mer →

Retro i Savannah, Georgia

Dette er litt av en reise! Noen ganger føler vi at vi også reiser i tid, og denne gang har vi havnet i 60-tallets sjarmerende retro-stil.

Les mer →

På historisk grunn

Dagens historieleksjon tar oss til 12.april 1861: dagen da startskuddet gikk for The American Civil War. Konfederatene begynte kl 4.30, og bombet Unionens fort Sumter i 36 timer før de måtte overgi seg.

Les mer →

Storslått plantasje, trist historie

Det er som tatt rett ut av en film, når du kjører opp langs en nydelig allé, med blikket festet på en storslått sørstatsbygning. Vi kan nesten se Patrick Swayze komme ridende i uniformen sin. Ikke så gal assosiasjon, siden Nord og Sør-scener ble filmet nettopp her, på Boone Hall Plantation.

Les mer →

Den lange ferden mot havet

Mange av oss borgere er vant med å bo nærme havet, og etter mange mil gjennom det enorme kontinentet vi besøker, er vi endelig nærme kysten igjen. Ikke bare det: vi har beveget oss fra -3 grader i St. Joseph, Missouri, til 33 grader i Charleston, South Carolina.

Les mer →

Civil Rights og fake news

Ny dag med ny lærdom! I dag dro vi straka vegen inn til downtown Atlanta, hvor vi ankom en herlig oase midt i bykjernens kaos: the Centenniel Park, med sine friske fontener, grønne gress og kalde Coca-Cola.

Les mer →

Sørstatene

Ny stat i dag: Georgia! Vi startet dagen med avreise Nashville, og kjøreturen startet som før med flatt, flatt og enda mer flatt landskap. Men plutselig begynte landskapet å endre seg, og nordmennene kviknet til ved synet av små innsjøer, høyder, svinger, oppoverbakker og nedoverbakker.

Les mer →

C.O.U.N.T.R.Y

Titusener av boots, beltespenner og frynser, og nesten like mange trillende countrytoner har fulgt oss gjennom Nashville i dag. Elevene omtaler dagen og byen som fantastisk, spennende og veldig amerikansk, ulik noe annet de har sett tidligere.

Les mer →

On the road today

Vi takker våre vertsfamilier for et perfekt opphold i Saint Joseph, men nå er det på tide å slippe løs og dra videre. Dagen i dag har vært en lang og god transportetappe, kun avbrutt av tisse- og spisepauser. Vi har sett endeløse jorder fly forbi, typisk amerikanske farmer, kyr og småbyer. Vi har også […]

Les mer →

CSI St. Joseph

-Slik ser det ut når blodet drypper, og slik ser det ut når det spruter ut etter pistolskudd. Det er helt normalt å vise frem og snakke om slikt, med rolig og behersket stemme, i alle fall på avdelingen for Crime Scene Investigation (CSI) på politistasjonen i en vanlig småby i Midtvesten.

Les mer →

Fremtidige Air Force-flygere

Det svimlet for noen, ble et par krasjlandinger, men mest av alt så vi stjerner i øynene på elevene da vi fikk simulere flygninger med militære fly i dag. Heldige med den, for det er ikke alle forunt å få tilgang på flysimulatorene på Rosecrans Air Force Base i Missouri! Det hjelper med gode kontakter, samt å […]

Les mer →

The place where The Pony Express started, and Jesse James ended

Velkommen til St Joseph, Missouri! Staten som har rykte på seg å være et ingenstedsland, men som USA er avhengig av når det kommer til jordbruk. På dagens rundtur i denne byen med cirka 80 000 innbyggere, lærte vi at dette stedet har mye interessant å by på. Visste du for eksempel at rapperen Eminem […]

Les mer →

Vel framme

Trøtte, men glade, ankom vi endelig den lille byen St. Joseph, Missouri mandag kveld. Norsk tid var da klokken 4-5 på natta, så hele gjengen stupte rett i seng på motellet. I morgen vil dagslyset avsløre hvilket sted vi har kommet til. Det blir sightseeing, shopping, mat og recovery from jetlag, får vi tro.

Les mer →

Tour de USA, etappe 1: Amsterdam

Det var faktisk noen tårer å oppdrive da USA-klassen kjørte avgårde til Vigra flyplass tidligere i dag. Halve årskullet sto igjen og vinket på trappa, mens vi suste avgårde mot nye eventyr. Første stopp: En natt i Amsterdam.

Les mer →

America next

Atten glade Borg-elever er klar for avreise til et av verdens mest spennende og komplekse land. USA, her kommer vi!

Les mer →