USA Travelstudy

Alle har en mening om USA; vi vil bli bedre kjent med landet, historien, kulturen og politikken. USA Travelstudy gir en studiereise og et unikt møte med USA fra innsida, en smeltedigel av raser og kulturer.

Amerikanerne forbereder reise til mars. Vi forbereder reise til America. «Yes, we can.» Med alt som er good, great and glorious!

Reisemålslinja USA Travelstudy handler om USA og det amerikanske på mange forskjellige måter. Alle har en mening om USA. Vi vil bli bedre kjent med landet, historien, kulturen og politikken. Vi vil se nærmere på «The American Way of life». Denne levemåten har også satt sine spor på vår side av Atlanteren. Hvor ble det av indianerne? Vil USA i framtiden bli et allmektig verdenspoliti? Hvorfor er dette samfunnet så preget av vold og våpen? Hvor lenge varer “The American Dream”? I vår egen lærebok vil vi samle opp trådene, og dessuten vil vi bruke tid på å planlegge og forberede den store Amerika-turen til våren. Les mer om årets lange reise på reisebloggen (trykk her)!

Linjen er koblet til faglinjene Engage Kommunikasjon og Forfatter og Reisejournalistikk. Både valgfagstid og noe linjetid er bundet opp mot disse fagene – for den som velger disse!

Nøkkelord

 • «The American way of life»; idrett, mat, musikk og filmer
 • Turforberedelse og planlegging
 • Debatter og dybdeundervisning
 • Studietur bak fasaden – til det virkelige USA
 • Opphold hos amerikansk vertsfamilie

Søk nå!

Aldersgrense

Aldersgrense for linjen er over 18 år.

Pris: Fra kr 143.100 til kr 146 600

Prisen avhenger av om du velger en faglinje i tillegg til reisemålslinjen. Fullstendig oversikt over økonomien finne du på denne lenka.

Vi har gjort det mulig å velge Europa på hjul – reisemålsturen som et alternativ til reisemålsturen til USA. Dette gir en samlet minstepris på opphold i rom med bad,  tur til Israel og mange turer i Norge på kr 119.200,-

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Skoletur: Israel
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Den lange reisa til USA

Ikke inkludert

 • Enkeltrom

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi setter vår ære i å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands), men enkelte lunsjer blir det likevel til at man må betale selv.

Reisemålslinjer og faglinjer – hva er forskjellen?

USA Travelstudy er en reisemålslinje. Det vil si en linje med en utenlandsreise mot slutten av året. Dette er det vi internt kaller hovedlinjer, og som utgjør din klasse her på Borg. Når du søker deg inn på en reisemålslinje, kan du samtidig søke deg inn på en av våre faglinjer.

På USA Travelstudy er det faglinjene Engage Kommunikasjon og Forfatter og Reisejournalistikk, CrossFit, K.U.N.S.T. og Musikk som er dine alternativer.

Lærere

Matthias Furrer

LÆRER USA TRAVELSTUDY OG VALGFAG – SYSTEMANSVARLIG

Innvandret sunnmøring født og oppvokst i Schaffhausen. Matthias er fascinert av kultur, språk og land. Har lang erfaring med reising, både som ung interrailer og reiseleder. Overbevist om at menneskets styrke ligger i mangfoldet, noe han er opptatt av å formidle i folkehøgskolen. Å følge med på nyeste forskning og vitenskap gir Matthias inspirasjon, naturen er kilde for ny energi.

Epost: matthias@borgund.fhs.no

 

Søk nå!

 

Nyttig informasjon

Du er sammen gjengen på reisemålslinja nær to dager i uken. De resterende dagene består av fellesfag og valgfag, og faglinjene har noen fag lagt til valgfagdagene. Du kan lage din egen timeplan ved å velge valgfag fra en spennende valgfagsmeny bestående av fag innenfor kreative fag, matlaging, idrettsfag, friluftsliv og musikk.

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden

Borgund er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag

Borgund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Fellesskap på tvers av linjer

Solidaritet Reiseskolen: På Borgund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden, og skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker.

Det blir valgt en solidaritetskomite ved skolen som har ansvar for å sette dette ut i praksis. Vi samler inn penger til ulike prosjekter i Kenya og Sør–Amerika. Afrika Mangfold- og Sør-Amerika Xplore-studenter får et innblikk i prosjektene på sine studiereiser.

Les mer om solidaritetprosjektene nedenfor:

«Heart to Heart»: en lokal organisasjon som tilhører den lutherske kirken i Kenya. Vi bidrar til at 20 barn i en av Afrikas største slummer får mulighet til å gå på skole.

CHRISC (Christian Sports Contact) Kenya og Tanzania: benytter idrett som et verktøy for å drive lederutvikling og opplysningsarbeid om b.la. HIV og AIDS.

Fotball krysser grenser: har skapt et fritidstilbud som bidrar med å holde barn og unge borte fra rus og gjengkriminalitet i Sør Amerika.

Aksjonsforskning Bærekraft

Borg ønsker å være en folkehøgskole, hvor elever og personale tar et felles ansvar for miljøet, hverandre og vårt nærområde. Vi ønsker at alle ledd av vår drift skal være bærekraftige. I den sammenheng blir det hvert år satt ned en komite, som har ansvar for å finne og gjennomføre satsninger knyttet til bærekraftig skoledrift. Likevel er dette er fellesskapsprosjekt, hvor alle må ta del for at en skal kunne nå målene som blir satt for året. Konkrete tiltak blir satt ut i live, og resultatene måles og vurderes. Et konkret tiltak som vi på Borg har satt ut i live, er «Meatfree Monday».

Musikal

Hver høst settes det opp en musikal på Borg. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder

Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

 

 

instagram2 #borgusa

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

 

Skoleplan

Ønsker du at vi skal sende skoleplan, fyll ut skjemaet.

 
 

Er du et menneske eller en robot?

en-reise-ut-i-verden-Borg-FHS

bryce IMG_1045 usa-nett01

Informasjon om de andre reisemålslinjene ved Borg:

Og vårens nyhet – EUROPA PÅ HJUL – TRYKK HER!