Reise-Bo-og-Fritid-Borg-FHS1

Reise-Bo-og-Fritid-Borg-FHS2

Reise-Bo-og-Fritid-Borg-FHS3

Reise-Bo-og-Fritid-Borg-FHS4

a

Reise Bo og Fritid

Reise Bo og Fritid er linja for deg som er glad i å reise og som ønsker å lære mer om å bo for seg selv. Sammen skal vi prøve nye aktiviteter både ute og inne, lage deilige måltider, og dele mange spennende opplevelser med hele skolen og klassen.

Linjens innhold

Her får du ansvar for å holde orden, vaske klær og rom. Vi skal lage mat og spise den i hyggelig selskap. Skolen ligger godt til rette for en aktiv fritid. Både ute og inne. Vi drar på tur til Israel med hele skolen i tillegg til noen turer i Norge. Som klasse skal vi også på turer, og på slutten av skoleåret reiser vi på en 18 dagers reise i ett eller to land i Europa! Les mer om årets lange reise på reisebloggen (trykk her)!

I tillegg til klassetimer har alle elevene på skolen mulighet til å velge valgfag etter det som interesserer deg. Det kan være: ballsport, maling, keramikk, eksotiske retter, ut i naturen eller andre spennende aktiviteter.

I fritida kan du velge å være med på noen skolens fritidstilbud eller bruke den på egne interesser. En miljøarbeider hjelper deg med å fylle fritida di. På RBF heier vi hverandre frem og har fokus på individuell utvikling og mestring.Det er to linjelærere, og en miljøarbeider i turnus knyttet til Bo og fritid. I tillegg er det 2-3 stipendiater (fjorårselever) som er tilknyttet klassen. På kveldstid er det en lærer på vakt i tillegg til stipendiatteamet. Miljøarbeideren har som ansvar å tilrettelegge og organisere en meningsfull fritid. Elevene ved Bo og fritid får enkeltrom med eget bad. Klassen disponerer et flott nyoppusset klasserom med moderne kjøkken og vaskemaskin. Reise bo og fritid-klassen består av 5-6 elever.

 Nøkkelord

 • Botrening: vask og rydd av rom, sortere, tørk og bretting av tøy, bruk av vaskemaskin, holde orden i skap, busstrening
 • Sosial trening: delta i miljøet etter skoletid, i måltider, elevkvelder, bofellesskap, turer og fellesundervisning
 • Aktiv fritid: prøve nye aktiviteter inne og ute. Eks: gymsal, kano, klatring, styrke, maling, strikking, svømming, geocaching og friluftsliv
 • Mat, kosthold og helse: lage mat til seg selv og andre. Lære hvordan vi kan ha et sunt kosthold og ta vare på kroppen vår.
 • Personlig hygiene: bekledning, dusj, morgen og kveldsrutine, hygiene ved matlaging.
 • Personlig økonomi: gjøre innkjøp til hus og fritid, hvordan spare?, hva er dyrt og hva er billig?, ha oversikt over egne penger. Bruk av kort, kontant og nettbank.
 • Skrivetrening og data: finne informasjon, skrive epost eller lage album fra opplevelser gjennom året.

Søk på Reise Bo og Fritid!

Reisemålslinjer og faglinjer – hva er forskjellen?

Reise Bo og Fritid er en reisemålslinje. Det vil si en linje med en utenlandsreise mot slutten av året. Dette er det vi internt kaller hovedlinjer, og som utgjør din klasse her på Borg. Når du søker deg inn på en reisemålslinje, kan du samtidig søke deg inn på en av våre faglinjer.

På Reise Bo og Fritid er det faglinjene CrossFit, K.U.N.S.T. og Musikk som er dine alternativer.

Pris

Reise Bo og fritid- linja koster mer enn andre linjer grunnet tettere oppfølging. Skolen hjelper deg å søke NAV om midler. Ta kontakt med skolen om info.

De kostnadene som eleven selv må dekke, varierer fra kr 133 600 til kr 137 100, alt etter om man velger en faglinje i tillegg til Reise Bo og Fritid.

Fullstendig oversikt over økonomien finne du på denne lenka.

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Skoletur: Israel
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Den lange reisen som de siste årene har gått til Island og Spania.

Ikke inkludert

 • Enkeltrom

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi setter vår ære i å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands), men enkelte lunsjer blir det likevel til at man må betale selv.

Studietur

I Reise Bo og Fritid-klassen drar vi på mange turer: I Ålesund, på Sunnmøre, i Norge. Og i mars drar vi på studietur i Europa. Ikke alle planer er lagt ennå, så du kan være med og påvirke.

Lærere

Ingrid Rødset

LÆRER, FAGANSVARLIG REISE BO OG FRITID, VALGFAG, PSYKOLOGI FELLESFAG

Utdannet sosionom fra høyskolen i Volda, og har en mengde kurs knyttet til ungdom og livet. Før hun startet ved Borg i 2014, har hun vært menighetspedagog, hatt tre måneders studentpraksis i Kenya, vært foredragsholder og arbeidet med barn. Klatring og toppturer til fots, skiturer, eller bare generelt å være ute i vær og vind gir stor glede. Hun finner også stor verdi i kreative fag og matlaging.

Epost: ingrid@borgund.fhs.no
Telefon: 922 94 104

 

Hallvard Nordstrand

LÆRER REISE BO OG FRITID, FELLESFAG, VALGFAG

Epost: hrno@mimer.no

 

Kristina Nergård Fagerhol

LÆRER REISE BO OG FRITID

Epost: nergaard_kris@hotmail.com

Søk på Reise Bo og Fritid!

Nyttig informasjon

Du er sammen gjengen på reisemålslinja nær to dager i uken. De resterende dagene består av fellesfag og valgfag, og faglinjene har noen fag lagt til valgfagdagene. Du kan lage din egen timeplan ved å velge valgfag fra en spennende valgfagsmeny bestående av fag innenfor kreative fag, matlaging, idrettsfag, friluftsliv og musikk.

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden

Borgund er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag

Borgund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Fellesskap på tvers av linjer

Solidaritet Reiseskolen: På Borgund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden, og skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker.

Det blir valgt en solidaritetskomite ved skolen som har ansvar for å sette dette ut i praksis. Vi samler inn penger til ulike prosjekter i Kenya og Sør–Amerika. Afrika Mangfold- og Sør-Amerika Xplore-studenter får et innblikk i prosjektene på sine studiereiser.

Les mer om solidaritetprosjektene nedenfor:

«Heart to Heart»: en lokal organisasjon som tilhører den lutherske kirken i Kenya. Vi bidrar til at 20 barn i en av Afrikas største slummer får mulighet til å gå på skole.

CHRISC (Christian Sports Contact) Kenya og Tanzania: benytter idrett som et verktøy for å drive lederutvikling og opplysningsarbeid om b.la. HIV og AIDS.

Fotball krysser grenser: har skapt et fritidstilbud som bidrar med å holde barn og unge borte fra rus og gjengkriminalitet i Sør Amerika.

Aksjonsforskning Bærekraft

Borg ønsker å være en folkehøgskole, hvor elever og personale tar et felles ansvar for miljøet, hverandre og vårt nærområde. Vi ønsker at alle ledd av vår drift skal være bærekraftige. I den sammenheng blir det hvert år satt ned en komite, som har ansvar for å finne og gjennomføre satsninger knyttet til bærekraftig skoledrift. Likevel er dette er fellesskapsprosjekt, hvor alle må ta del for at en skal kunne nå målene som blir satt for året. Konkrete tiltak blir satt ut i live, og resultatene måles og vurderes. Et konkret tiltak som vi på Borg har satt ut i live, er «Meatfree Monday».

Musikal

Hver høst settes det opp en musikal på Borg. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder

Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

 

instagram2 #borgrbf

 

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

 

 

Skoleplan

Ønsker du at vi skal sende skoleplan, fyll ut skjemaet.

 
 

Er du et menneske eller en robot?

en-reise-ut-i-verden-Borg-FHS

Informasjon om de andre reisemålslinjene ved Borg: