kajakk nett

topptur

New Zealand Friluft

Bli med på variert friluftsliv høyt og lavt på Sunnmøres fjell og fjorder, og til spennende utfordringer på New Zealand. Sunnmørsalper, Mount Doom, Kiwis og delfiner. Vårt klasserom er større enn de fleste.

Linjens innhold

Vi skal være mye ute. Det handler om å prøve forskjellige typer friluftsliv, og ikke minst bruke den lokale Sunnmørsnaturen så godt vi kan. Her finnes nemlig hav, store fjell og lange fjorder. Naturen utfordrer og begeistrer, og her er det mye av den! Studieturen til New Zealand inneholder et stort spekter av opplevelser- både naturopplevelser og kulturelle opplevelser. I ca 20 dager overnatter vi på 8 steder og kjører 260 mil, og får definitivt sett det meste av landet og de mest fascinerende naturattraksjonene landet byr på. Les mer om årets lange reise på reisebloggen!

Nøkkelord

 • Friluftsliv
 • Kajakk
 • Toppturer
 • Ski/ alpint
 • Seiling
 • Overnatting på Fjellgård
 • Via Ferrata i Loen
 • Turforberedelser

Søk her!

Reisemålslinjer og faglinjer – hva er forskjellen?

New Zealand Friluft er en reisemålslinje. Det vil si en linje med en utenlandsreise mot slutten av året. Dette er det vi internt kaller hovedlinjer, og som utgjør din klasse her på Borg. Når du søker deg inn på en reisemålslinje, kan du samtidig søke deg inn på en av våre faglinjer.

På New Zealand Friluft er det faglinjene Topptur og Ski, KlatringDykking, CrossFit, K.U.N.S.T. og Musikk som er dine alternativer.

Pris: Fra kr 143.100 til kr 150 100

Prisen avhenger av om du velger en faglinje i tillegg til reisemålslinjen. Fullstendig oversikt over økonomien finne du på denne lenka.

Vi har gjort det mulig å velge Europa på hjul – reisemålsturen som et alternativ til reisemålsturen til New Zealand. Dette gir en samlet minstepris på opphold i rom med bad,  tur til Israel og mange turer i Norge på kr 119.200,-

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Skoletur: Israel
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Den lange reisen fra nord til sør på New Zealand

Ikke inkludert

 • Enkeltrom

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi setter vår ære i å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands), men enkelte lunsjer blir det likevel til at man må betale selv.

Lærer

Knut Ståle L. Thomassen

LÆRER NEW ZEALAND FRILUFT

Faglærerutdanning i friluftsliv fra Høgskolen i Telemark, tidligere erfaring som lærer i folkehøgskole, miljøterapeut i barnevernet og bussjåfør for gamle og unge, i store og små busser. Friluftslivet drives både i de bratte bakker og nær bakken med egne barn, og gleden ved å bringe naturgleden til andre er påtakelig. Sjø, snø, vind, vann og ild er viktige elementer, viktigere enn 4G.

Epost: knutstaale@borgund.fhs.no
Telefon: 41 33 55 66

Studieturen

Vi skal møte urbefolkningen Maoriene på hjemmebane, både som seg selv i dagens New Zealand, og som turistverter og historiefortellere. Deres arv preger mange sider av New Zealand. Vi får oppleve flere områder av New Zealands mektige høyfjell, med og uten vulkansk aktivitet. Vi tilbringer også en natt på Mueller hut på 1800 moh. med utsikt til mount Cook – New Zealands høyeste fjell på 3700 meter. Vi bruker to dager i hovedstaden Wellington, og tre dager i Queenstown, som er landets mekka for friluftsliv og ekstremsport. Her kan du slenge deg ut i et 137 meter høyt strikkhopp, leie downhillsykkel med klippekort i gondolheisen, vi skal alle kjøre olabilrace på bane og du kan paraglide, kjøre jetbåt i smale elvejuv eller gå fjelltur- alt etter ønske, tid og lommebok!

Også i Roturoa, byen som lukter vulkan, får vi prøve adrenalinaktiviteter- alle får gleden av å bli sluppet utfor et 9 meter høyt fossefall som en del av den timelange turen gjennom Kaituna river! Intet mindre enn det høyeste fallet i kommersiell rafting noe sted! I denne byen kan du også velge supre sykkelstier i skogen, vulkansk geopark eller en ettermiddagspause med nye, gode venner i klassen.

Vi reiser på havet og snorkler med store flokker av delfiner i Kaikoura, og er vi heldige får vi tid til et surfekurs. Vi får padle kajakk langs sandstrendene og øyene i Abel Tasman national park en hel dag, og se sel i sitt rette element. Velger du et fallskjermhopp i Nelson, kan du se helt bort til Abel Tasmankysten fra 16.000 fot- eller bare 12.000 fot om du ikke liker store høyder…

Ingen New Zealandtur uten noen dykk i Ringenes Herre – vi besøker Hobbiton, filmsettet fra filmene, og er også på flere locations, som Mount Doom.. Blodfans vil uten tvil kjenne seg igjen, og få en uforglemmelig opplevelse – vanlige fans vil bare synes det er fascinerende!

Vi får være med på flere naturopplevelser og aktiviteter enn den jevne New Zealander er med på i løpet mange år. Rett og slett det beste av et av verdens vakreste, naturmessig mest spektakulære land, i godt selskap med likesinnede!

Søk her!

instagram2 #borgnz

 

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Skoleplan

Ønsker du at vi skal sende skoleplan, fyll ut skjemaet.

 
 

Er du et menneske eller en robot?

en-reise-ut-i-verden-Borg-FHS

nz-homepage02 nz-homepage03

Informasjon om de andre reisemålslinjene ved Borg:

Og vårens nyhet – EUROPA PÅ HJUL – TRYKK HER!