Borg-FHS-Linjer-musikk-6

Borg-FHS-Linjer-musikk5

Borg-FHS-Linjer-musikk-4

Borg-FHS-Linjer-musikk-2

Borg-FHS-Linjer-musikk1

Musikk

Er du glad i å synge, spille i band eller har lyst å stå på en scene alene eller sammen med andre? På faglinja Musikk får du muligheten til å utvikle dine evner sammen med andre som også er glad i musikk.

Linjens innhold

Faglinja musikk kommer i tillegg til reisemålslinja du velger. Vi har satt sammen en meny av forskjellige musikkfag som gir deg et grunnlag til å utvikle deg kreativt. Du får mulighet til å vise frem det du har jobbet med, enten gjennom en huskonsert, eller en av de andre festene eller arrangementene vi har gjennom skoleåret.

Det vil være fag for deg som liker å synge, som vokalgruppe og sangundervisning, samt fag for deg som liker å spille, som ukulele, gitar og band. Kanskje er du en av dem som finner ut at det er gøy å synge i løpet av skoleåret?

Denne faglinja er ikke knyttet til én bestemt reisemålslinje. Du kan velge disse fagene uansett hvilken reisemålslinje du går. I tillegg til timene som ligger i hver skoleuke, vil vi ha noe aktivitet også på kveldene, som konserter og andre arrangementer, fester og møter.

Nøkkelord

 • Vokalgruppe
 • Sangundervisning
 • Huskonserter
 • Låtskriving
 • Band
 • Gitar
 • Ukulele

Søk på Musikk!

Reisemålslinjer og faglinjer – hva er forskjellen?

Musikk er en faglinje. Det vil si en linje bestående av valgfag, og eventuelt korte bolker av tiden på reisemålslinjen du velger, spredd utover året. Når du søker deg inn på en faglinje får du førsterett til å delta i faget, og du følger faget gjennom hele året, med den progresjonen det innebærer.

OBS! Du kan ikke bare søke deg inn på en faglinje, men må også søke deg inn på en reisemålslinje, som du vil være sammen med torsdag og fredag.

På Musikk står du fritt til å velge hvilken som helst av våre reisemålslinjer.

Pris: kr 1.200

Reisemålsturen, fellesturer, kost og losji, skolepenger og materiell er inkludert i kostnaden for reisemålslinjen. Fullstendig oversikt over økonomien finner du på denne lenka.

Prisene for denne faglinja vil alt etter hvilken reisemålslinje du velger, ligge mellom kr 134 800 og 145 300,-

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Skoletur: Israel
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Noen konsertbesøk og småturer knyttet til reisemålslinja.
 • Den lange reisen som beskrevet under den enkelte reisemålslinje.

Ikke inkludert

 • Enkeltrom

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi setter vår ære i å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands), men enkelte lunsjer blir det likevel til at man må betale selv.

Hvem passer linjen for?

Passer for alle som er glad i musikk og som ønsker og skape musikk sammen med andre. Det er ikke noen krav om nivå. Her skal vi spille sammen, og kanskje oppdage et skjult talent?

Dette vil du lære

 • Vokalgruppe
 • Sangundervisning
 • Huskonserter
 • Låtskriving
 • Band
 • Gitar
 • Ukulele

Våre forventninginger til deg

 • At du er glad i musikk.
 • Ønsker å utfordre deg selv.
 • Vil være med på å skape et musikalsk fellesskap
 • Byr på deg selv!

Linjelærer

Ragnhild Eide Akslen

LÆRER MUSIKK OG VALGFAG

Ragnhild har mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet, Universitetet i Bergen med utveksling til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Spesialutdanning i samtidsmusikk og barokkmusikk. PPU som sangpedagog. Lang fartstid som kordirigent og sangpedagog. Har hatt roller ved flere operaforestillinger ved Den Norske Opera/Bergen Nasjonale Opera. Og mye mer, musikkelsker på heltid!

Epost: ragnhild.akslen@gmail.com
Telefon: 97 69 27 33

Søk på Musikk!

Nyttig informasjon

Du er sammen gjengen på reisemålslinja nær to dager i uken. De resterende dagene består av fellesfag og valgfag, og faglinjene har noen fag lagt til valgfagdagene. Du kan lage din egen timeplan ved å velge valgfag fra en spennende valgfagsmeny bestående av fag innenfor kreative fag, matlaging, idrettsfag, friluftsliv og musikk.

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden

Borgund er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag

Borgund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Fellesskap på tvers av linjer

Solidaritet Reiseskolen: På Borgund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden, og skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker.

Det blir valgt en solidaritetskomite ved skolen som har ansvar for å sette dette ut i praksis. Vi samler inn penger til ulike prosjekter i Kenya og Sør–Amerika. Afrika Mangfold- og Sør-Amerika Xplore-studenter får et innblikk i prosjektene på sine studiereiser. Mer om prosjektene nedenfor:

 «Heart to Heart»: en lokal organisasjon som tilhører den lutherske kirken i Kenya. Vi bidrar til at 20 barn i en av Afrikas største slummer får mulighet til å gå på skole.

CHRISC (Christian Sports Contact) Kenya og Tanzania: benytter idrett som et verktøy for å drive lederutvikling og opplysningsarbeid om b.la. HIV og AIDS.

Fotball krysser grenser: har skapt et fritidstilbud som bidrar med å holde barn og unge borte fra rus og gjengkriminalitet i Sør Amerika.

Aksjonsforskning Bærekraft

Borg ønsker å være en folkehøgskole, hvor elever og personale tar et felles ansvar for miljøet, hverandre og vårt nærområde. Vi ønsker at alle ledd av vår drift skal være bærekraftige. I den sammenheng blir det hvert år satt ned en komite, som har ansvar for å finne og gjennomføre satsninger knyttet til bærekraftig skoledrift. Likevel er dette er fellesskapsprosjekt, hvor alle må ta del for at en skal kunne nå målene som blir satt for året. Konkrete tiltak blir satt ut i live, og resultatene måles og vurderes. Et konkret tiltak som vi på Borg har satt ut i live, er «Meatfree Monday».

Musikal

Hver høst settes det opp en musikal på Borg. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder

Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!