Kina Railway

Ved vår nye linje lærer du Kina å kjenne frå utsida og på innsida.  Du blir betre kjent med deg sjølv i møte med menneske på skulen og på reisa. Og får oppleve eit fargerikt og spennande land der det er naturlig å ete med pinnar og å skunde seg langsamt. Til slutt vil du sitje att med nærare kjennskap til kinesisk kultur og full av uutslettelege inntrykk.

Målet med Kina Railway-linja er at du skal få kjenne på gleda ved å bli kjent med kinesisk kultur og livskunst  saman med andre. Om hausten brukar vi nærområdet til aktivitetar ute. Her får du utforske deg sjølv og dine grenser i sunnmørsk natur med fjell og fjord, øyer og hav. Det kan dreie seg om alt frå kajakk/kano og frisbeegolf, til fjellturar og sykkelturer. Vi vil søke kontakt og samarbeid med Kina-retta bedrifter og andre som har relasjon til landet.

Når vinteren kjem blir det meir detaljert gjennomgang av språk og skriftteikn, om landets kultur og historie og å lære om kinesisk matskikk. Saman går vi gjennom  reisa i 10 provinser frå den verdsberømte kinesiske mur  til topp moderne storbyar.

 

Nøkkelord

 • Aktivitetar: Vi prøver ulike aktivitetar heile året som ballspel, innebandy,  trening, kajakk/kano og i tillegg andre aktivitetar ute eller i den fine hallen vår.
 • Teambuilding: Det blir lagt vekt på å bygge eit godt klassemiljø. Gjennom året får de ulike utfordringar som de skal løyse saman som gruppe
 • Kulturmøter både heime i Noreg og i Kina med debattar og undervisning om Kina- og Kinas rolle i verda.
 • Turførebuing: Lær om Kinas spennande kultur og historie, politikk, mat, musikk og filmar. Saman førebur vi oss til ei unik og spennande studiereise til andre sida av jorda.

KVEN LINJA PASSAR FOR?

Linja passer for deg som har lyst å bli kjent med nye og nokre gonger utfordrande aktivitetar. Du bør vere glad i å reise med tog som Kina Railway antyder. Du bør være klar til å være ein del ute og i aktivitet. Turen til Kina er sannsynlegvis veldig annleis frå turar du har vore med på tidligare, og den sjansen kan du benytte deg av.

Våre forventningar til deg

 • At du er positivt innstilt og ønskjer nokre utfordringar
 • At du bidrar aktivt til eigen og andres trivsel
 • At du ønskjer å drive med ulike former for fysisk aktivitet

Studietur

På våren reiser vi på ein 3 vekes tur til Kina og startar i hovudstaden Beijing. Vi skal treffe studentar og få innblikk i deira skuledag med målekunst, Kung Fu og morgongymnastikk. Etter tur i Rickshaw skal vi treffe ei familie og besøke eit tehus. Kan nemne at vi også skal innom Beijing Zoo, Den forbudte by og Den kinesiske mur, før vi reiser med jernbane i stor fart til Shanghai. Der stig vi inn i ei verdskjend skyline med topp moderne arkitektur. Målet er å ha kontakt med norske bedrifter og kinesiske samarbeidspartnarar og lære om korleis dei arbeider saman. Så endar den store togreisa opp i Hong Kong. Ved sida av å bli litt kjent i storbyen og den tidlegare britiske kronkolonien vil vi besøke Queen Maud Middleschool og møte elevane. Vi vil bo på pilgrimsstaden Tao Fong Shan som ligg utanfor byens stress. Turen blir full av spennande inntrykk, møte med vanlege kinerarar og oppleving av dagleglivet på nært hald.  Vi forflyttar oss hovudsakeleg med jernbane eller buss. Dette gjer at turen har nærleik til folk og land.

Søk nå!

REISEMÅLSLINJER OG VALFAG – GIR MANGE MULEGHEITER!

Kina Railway er ei reisemålslinje. Det vil seie ei linje med ei utenlandsreise mot slutten av året. Dette er det vi internt kallar hovedlinjer, og som utgjer di klasse her på Ålesund Folkehøgskole. Du har undervisning saman med di reisemålslinje torsdag og fredag. Dei andre dagane består av valfag og fellesfag. Valfaga bytter vi tre gonger gjennom året og dei vel du når du kjem til skolen.

Pris: Fra kr 112.600 til kr 144 100

Fullstendig oversikt over økonomien finne du på denne lenka.

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Skoletur: Israel
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell

Ikke inkludert

 • Enkeltrom

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi setter vår ære i å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands), men enkelte lunsjer blir det likevel til at man må betale selv.

LÆRER

Hallvard Roald Nordstrand

LÆRER  –  KINA RAILWAY, TRO OG LIV FELLESFAG OG I VALFAG 

Hallvard er frå Vigra, men reiste etter å ha gått 5 år ved Fjellhaug bibel- og misjonsskule og 2 år ved Det teologiske Menighetsfakultet til Hong Kong. Han har fullført 2 årig kantonesisk-studie ved Det kinesiske universitet i Hong Kong og kan difor snakke litt kantonesisk. Han er gift med Britt og har 6 barn. Familien slo seg ned på Valderøya i 1990. Etter å ha tatt Nordisk grunnfag og Praktisk pedagogisk utdanning ved Universitetet i Bergen arbeidde han nokre år som lærar i kroppsøving, KRL og norsk i  barne- og ungdomsskule på Ellingsøya. Men så fekk Hallvard  lyst til å bli prest og flesteparten av dei 17 åra han arbeidde i kyrkja, var som prest i Ålesund. Å snakke med folk synest han er kjekt og interessant, og han er overbevist om at det gode livet er nærare enn vi ofte tenkjer.  Han elskar humor og humoristiske kommentarar, og ved sida av å synge og spele, går han gjerne ein tur ute eller syklar ein tur. Starta på Borg i august i 2016.

 

 

Epost: hallvard@alesundfhs.no

Telefon: 91 39 18 05

Nyttig informasjon

Du er sammen med gjengen på reisemålslinja nær to dager i uken. De resterende dagene består av fellesfag og valgfag, og faglinjene har noen fag lagt til valgfagdagene. Du kan lage din egen timeplan ved å velge valgfag fra en spennende valgfagsmeny bestående av fag innenfor kreative fag, matlaging, idrettsfag, friluftsliv og musikk.

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden

Borgund er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag
Borgund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Solidaritet Reiseskolen
På Ålesund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden. Vi ønsker å skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker. Det blir valgt en solidaritetskomité ved skolen som har ansvar for å lede dette arbeidet. Gjennom skoleåret samler vi inn penger til bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen. Organisasjonen hjelper mennesker til å klatre ut av fattigdom gjennom utdanning, mikrofinans og jobbskaping. Strømmestiftelsen har prosjekter i flere land i Afrika, Sør – Amerika og Asia. Les mer om organisasjonen her.

Musikal
Hver høst settes det opp en musikal på Borg. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder
Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

 

 

Skoleplan

Ønsker du at vi skal sende skoleplan, fyll ut skjemaet.

 
 

Er du et menneske eller en robot?

en-reise-ut-i-verden-Borg-FHS