Borg-FHS-Linjer-dykking-2

Borg-FHS-Linjer-dykking

Destinasjon X Dykking Vannsport

Teoretisk opplæring, praktisk opplæring i basseng og flere dykk i fjorden. Du får dykkerlappen og vil kunne dykke på egenhånd ned til 20 meters dybde. Faglinja Dykking får eget opplegg med kursing i Eilat sør i Israel under fellesturen til Israel.

Drømmer du om å se hva som befinner seg i havdypet? Ønsker du å lære deg å dykke på en trygg og sikker måte? Med en fordypning i dykking får du muligheten til å dykke i fjorder på Sunnmøre, i Rødehavet i Israel, og i Australia eller New Zealand.

Dykking er en av våre faglinjer, hvor du får muligheten til å gjennomføre et Padi dykkerkurs. Også kjent som Open Water Diver. På dette kurset lærer du de grunnleggende ferdighetene en dykker trenger for å dykke på en trygg og sikker måte. Du får teoretisk opplæring, samt praktisk opplæring i basseng og flere dykk i fjorden like ved skolen. Opplæringen gjør at du får dykkerlappen og kan dykke på egenhånd ned til 20 meters dybde.

En del av opplæringen blir gjennomført i Rødehavet ved Eilat i Israel. Dette er et område som er verdensberømt for sitt krystallklare vann og sine koraller. Linja er knyttet opp mot reisemålslinjene New Zealand Friluft eller Australia Multisport. Du velger en av de to reisemålslinjene, og blir med på linjens opplegg torsdag og fredag, mens du får dykkeopplæringen omlag en dag i uken.

 

Pris: Tillegget for denne faglinja er kr 7000,-

Reisemålsturen, fellesturer, kost og losji, skolepenger og materiell er inkludert i kostnaden for reisemålslinjen. Fullstendig oversikt over økonomien finner du på denne lenka.

Dykkeopplegget i Australia/New Zealand vil i tillegg koste ca kr 1000,- utover de 7000 som dekker opplæring i Norge og i Eilat under fellesturen til Israel.

Dermed vil dykkelinja kombinert med Australia Multisport koste kr 151 100 + dykkeopplegg i Australia ved Great Barrier Reef. Dykkelinja kombinert med New Zealand Friluft vil koste kr 150 100,-

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Skoletur: Israel
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Dykkeopplæring med utstyrsleie i Norge og Eilat (Israel)
 • Den lange reisen til Australias østkyst med Great Barrier Reef eller New Zealand

Ikke inkludert

 • Enkeltrom
 • Noe dykkeopplegg i Australia.

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi setter vår ære i å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands), men enkelte lunsjer blir det likevel til at man må betale selv.

Søk nå!

Reisemålslinjer og faglinjer – hva er forskjellen?

Dykking er en faglinje. Det vil si en linje bestående av valgfag, og eventuelt korte bolker av tiden på reisemålslinjen du velger, spredd utover året. Når du søker deg inn på en faglinje får du førsterett til å delta i faget, og du følger faget gjennom hele året, med den progresjonen det innebærer.

OBS! Du kan ikke bare søke deg inn på en faglinje, men må også søke deg inn på en reisemålslinje, som du vil være sammen med torsdag og fredag.

På Dykking er det Australia Multisport og New Zealand Friluft som er dine alternativer.

Lærere

Knut Ståle L. Thomassen

LÆRER NEW ZEALAND FRILUFT

Faglærerutdanning i friluftsliv fra Høgskolen i Telemark, tidligere erfaring som lærer i folkehøgskole, miljøterapeut i barnevernet og bussjåfør for gamle og unge, i store og små busser. Friluftslivet drives både i de bratte bakker og nær bakken med egne barn, og gleden ved å bringe naturgleden til andre er påtakelig. Sjø, snø, vind, vann og ild er viktige elementer, viktigere enn 4G.

Epost: knutstaale@borgund.fhs.no
Telefon: 41 33 55 66

 

Jan Kristian Behrentz

LÆRER AUSTRALIA MULTISPORT, FELLESFAG, VALGFAG

Liker en aktiv hverdag med ski, sykling, gåturer og fotball. Brenner for at elevene skal kjenne mestring og livsglede gjennom idrett og friluftslivsaktiviteter. Master i kirkelig undervisning og bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i fotball, coaching og idrettspsykologi. Har studert tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid med 6 måneders praksis i Uganda. Startet ved Borg i 2014.

Epost: jankristian@borgund.fhs.no
Telefon: 942 89 247

Søk nå!

Nyttig informasjon

Du er sammen gjengen på reisemålslinja nær to dager i uken. De resterende dagene består av fellesfag og valgfag, og faglinjene har noen fag lagt til valgfagdagene. Du kan lage din egen timeplan ved å velge valgfag fra en spennende valgfagsmeny bestående av fag innenfor kreative fag, matlaging, idrettsfag, friluftsliv og musikk.

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden

Borgund er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag

Borgund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Fellesskap på tvers av linjer

Solidaritet Reiseskolen: På Borgund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden, og skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker.

Det blir valgt en solidaritetskomite ved skolen som har ansvar for å sette dette ut i praksis. Vi samler inn penger til ulike prosjekter i Kenya og Sør–Amerika. Afrika Mangfold- og Sør-Amerika Xplore-studenter får et innblikk i prosjektene på sine studiereiser.

Les mer om solidaritetprosjektene nedenfor:

«Heart to Heart»: en lokal organisasjon som tilhører den lutherske kirken i Kenya. Vi bidrar til at 20 barn i en av Afrikas største slummer får mulighet til å gå på skole.

CHRISC (Christian Sports Contact) Kenya og Tanzania: benytter idrett som et verktøy for å drive lederutvikling og opplysningsarbeid om b.la. HIV og AIDS.

Fotball krysser grenser: har skapt et fritidstilbud som bidrar med å holde barn og unge borte fra rus og gjengkriminalitet i Sør Amerika.

Aksjonsforskning Bærekraft

Borg ønsker å være en folkehøgskole, hvor elever og personale tar et felles ansvar for miljøet, hverandre og vårt nærområde. Vi ønsker at alle ledd av vår drift skal være bærekraftige. I den sammenheng blir det hvert år satt ned en komite, som har ansvar for å finne og gjennomføre satsninger knyttet til bærekraftig skoledrift. Likevel er dette er fellesskapsprosjekt, hvor alle må ta del for at en skal kunne nå målene som blir satt for året. Konkrete tiltak blir satt ut i live, og resultatene måles og vurderes. Et konkret tiltak som vi på Borg har satt ut i live, er «Meatfree Monday».

Musikal

Hver høst settes det opp en musikal på Borg. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder

Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

Se film fra dykkernes Eilatopplevelse 2016.