cfit real

cfit

CrossFit

Har du lyst til å prøve CrossFit? Eller kanskje holder du på med CrossFit allerede, og har lyst til å bygge videre og utvikle ferdighetene dine? Da har vi faglinja for deg.

Tre dager i uka gjennomfører vi vårt opplegg, i samarbeid med Moa CrossFit-senter. CrossFit er en treningsform, bestående av konstant varierte, funksjonelle øvelser og kroppsbevegelser, med fullt bevegelsesutslag og ingen bruk av maskiner.

Du vil få utfordret deg selv, gjennom å gå i dybden på CrossFit-programmeringen og filosofien som ligger bak. For å unngå skader starter vi året med et grunnkurs, der vi terper på teknikk, slik at øvelsene blir riktig utført. Riktig utførelse er viktig innen alle idrettsgrener, men ekstra viktig i CrossFit. Hver enkelt finner frem til sitt nivå, og jobber så ut i fra egne forutsetninger.

CrossFit legger vekt på 10 ferdigheter:

 • Hjerte/åndedrettsutholdenhet:Kroppens evne til å samle, behandle og levere oksygen.
 • Utholdenhet:Kroppens evne til å behandle, levere, lagre og utnytte energi.
 • Styrke:En muskel eller kombinasjon av muskler sin evne til å tilføre kraft.
 • Fleksibilitet: Kroppens evne til å maksimere rekkevidden av bevegelse til et gitt punkt.
 • Kraft:Kroppens evne til å bruke maksimal styrke på minimal tid.
 • Hastighet:Kroppens evne til å minimere tid brukt på en gjentatt bevegelse.
 • Koordinasjon:Kroppens evne til å kombinere flere bevegelser til ett bevegelsesmønster.
 • Smidighet: Kroppens evne til å minimere overgangen fra et bevegelsesmønster til et annet.
 • Balanse: Evnen til kontrollere plassering av kroppen i forhold til tyngdekraften og relasjonen til underlaget.
 • Nøyaktighet:Kroppens evne til å kontrollere bevegelse i en bestemt retning eller ved en gitt intensitet.

Søk på CrossFit!

Reisemålslinjer og faglinjer – hva er forskjellen?

CrossFit er en faglinje. Det vil si en linje bestående av valgfag, og eventuelt korte bolker av tiden på reisemålslinjen du velger, spredd utover året. Når du søker deg inn på en faglinje får du førsterett til å delta i faget, og du følger faget gjennom hele året, med den progresjonen det innebærer.

OBS! Du kan ikke bare søke deg inn på en faglinje, men må også søke deg inn på en reisemålslinje, som du vil være sammen med torsdag og fredag.

På CrossFit står du fritt til å velge mellom alle våre reisemålslinjer.

Hvem passer linjen for?

Linja passer for alle som vil komme i bedre form, uavhengig av grunnform. Godt trent? Mål om å komme opp av sofaen og begynne å trene? Uansett jobber du ut ifra DIN fysiske form.

Våre forventninger til deg

 • Alle bør kjøpe hoppetau (Kan kjøpes på skolen for 200,-)
 • CrossFit-sko er også greit å ha
 • Sykkel kan være lurt å ha: CrossFit-boxen ligger ca. 6 km unna skolen
 • At du setter deg små mål for timene, konkurrerer mest med deg selv og dine fysiske mål
 • Loggbok: her skriver du ned resultatet for dagens WOD (Work out of the day)
 • Du må for øvrig møte opp til timene

Aldersgrense

Aldersgrense for linjen er over 18 år.

Pris: Tillegget for denne faglinja er kr 3.500

Reisemålsturen, fellesturer, kost og losji, skolepenger og materiell er inkludert i kostnaden for reisemålslinjen. Fullstendig oversikt over økonomien finner du på denne lenka.

Inkludert

 • Se oversikt i reisemålslinja du har valgt.

Ikke inkludert

 • Enkeltrom

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi setter vår ære i å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands), men enkelte lunsjer blir det likevel til at man må betale selv.

Lærer

Kristin Blindheim Akslen

LÆRER CROSSFIT OG VALGFAG

Kristin er født og oppvokst i nærheten av skolen, er gift og har tre barn. Utdannet idrett- og samfunnsfaglærer med friluftsliv, ski og ballspill som mellomfag. Kristin liker seg godt på fjellet, både til fots og på ski. Har spilt volleyball, vært volleyballtrener for aldersbestemte lag og 2. divisjonslaget på Blindheim i ni år. Har også drevet med fotball, håndball, bootcamp, CrossFit mm.

Epost: krisblindheim@gmail.com
Telefon: 92 24 36 88

Søk på CrossFit!

Nyttig informasjon

Du er sammen gjengen på reisemålslinja nær to dager i uken. De resterende dagene består av fellesfag og valgfag, og faglinjene har noen fag lagt til valgfagdagene. Du kan lage din egen timeplan ved å velge valgfag fra en spennende valgfagsmeny bestående av fag innenfor kreative fag, matlaging, idrettsfag, friluftsliv og musikk.

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden

Borgund er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag

Borgund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Fellesskap på tvers av linjer

Solidaritet Reiseskolen: På Borgund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden, og skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker.

Det blir valgt en solidaritetskomite ved skolen som har ansvar for å sette dette ut i praksis. Vi samler inn penger til ulike prosjekter i Kenya og Sør–Amerika. Afrika Mangfold- og Sør-Amerika Xplore-studenter får et innblikk i prosjektene på sine studiereiser.

Les mer om solidaritetprosjektene nedenfor:

«Heart to Heart»: en lokal organisasjon som tilhører den lutherske kirken i Kenya. Vi bidrar til at 20 barn i en av Afrikas største slummer får mulighet til å gå på skole.

CHRISC (Christian Sports Contact) Kenya og Tanzania: benytter idrett som et verktøy for å drive lederutvikling og opplysningsarbeid om b.la. HIV og AIDS.

Fotball krysser grenser: har skapt et fritidstilbud som bidrar med å holde barn og unge borte fra rus og gjengkriminalitet i Sør Amerika.

Aksjonsforskning Bærekraft

Borg ønsker å være en folkehøgskole, hvor elever og personale tar et felles ansvar for miljøet, hverandre og vårt nærområde. Vi ønsker at alle ledd av vår drift skal være bærekraftige. I den sammenheng blir det hvert år satt ned en komite, som har ansvar for å finne og gjennomføre satsninger knyttet til bærekraftig skoledrift. Likevel er dette er fellesskapsprosjekt, hvor alle må ta del for at en skal kunne nå målene som blir satt for året. Konkrete tiltak blir satt ut i live, og resultatene måles og vurderes. Et konkret tiltak som vi på Borg har satt ut i live, er «Meatfree Monday».

Musikal

Hver høst settes det opp en musikal på Borg. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder

Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

 

instagram2 #MOACROSSFIT