Borg-FHS-Linjer-BP

australia-borg

australia-borg-reiseskolen-2

australia-borg-reiseskolen

Australia Backpack

Push grenser med backpacking på Sunnmøre – i storgrupper og i par. Australia Backpack gir deg Australia-fordypning og unik studietur Down Under; fra møter med aboriginer i Outback´en til urbane impulser i Melbourne og Sydney.

Linjens innhold

Australia Backpacks mantra er «Nysgjerrighet og mot!» Push egne grenser med backpacking på vakre Sunnmøre, og i landet Down Under. Reis distriktet rundt i storgrupper og i par. Lær å klare deg selv på tur, og fordyp deg i australsk kultur.

Australia Backpack er en linje på farta, hvor erfaringsbasert læring er hovedverktøyet. Få førstehåndserfaringer om det å reise på egenhånd, og i større og mindre grupper. Jobb i team for å nå et mål, tilegn deg kunnskap om Australia gjennom en redaksjonell tilnærming, bevisstgjør deg selv på styrker og svakheter, og lær mer om hvordan du fungerer i møte med andre, og ikke minst hva møtene gjør med deg.

Du vil sitte igjen med økt mot og motivasjon til å utforske det ukjente. På slutten av året, er målet at du skal ha et nært forhold til landet Down Under. Du får møte aboriginer i den dypeste outback, og vil få oppleve store deler av østkysten, med surfing, snorkling/dykking, og yrende byliv i Sydney og Melbourne. Les mer om den lange reisen på årets reiseblogg!

Nøkkelord

 • Backpack-ligaen: Seks ganger i løpet av året kjører vi «Amazing Race – Australia Backpack Edition» på linja. Og finalen arrangeres i Sydney! I Backpack-ligaen reiser og konkurrerer du i gruppe med en til fire andre. Gruppene er på reise i opptil to døgn av gangen, og får underveis oppgaver og utfordringer knyttet til backpacking, natur- og idrettsopplevelser, samt australsk kultur.
 • Surfing: Du vil få oppleve to eksotiske ytterpunkter innen surfing; fra Hoddevika, Norge til Byron Bay og Bondi Beach, Australia. I Australia blir ikke barn født med ski på bena, men surfebrett. Du vil få kursing i Byron Bay, og har mulighet til å surfe på egenhånd i Port Stephens og på Bondi Beach utenfor Sydney.
 • Kulturmøte: Spennet i australsk kultur er enormt.  Tradisjonell aboriginerkultur på en side, hypermoderne bykultur på den andre. Og så har du alt imellom. Samlet skapes et utrolig spennende helhetsbilde; Australia i dag. Denne sammensattheten vil du ha et nært forhold til før vi drar på langreisen.
 • Reiseplanlegging: Etter Borg skal du kanskje backpacke på egenhånd? Da blir alt opp til deg! Så hvorfor ikke lære deg å planlegge med en gang? Lær i praksis å budsjettere, inngå kompromisser, legge opp reiserute, kontakte overnattingsplasser, og å planlegge billige, men spennende reiser.
 • Reise og Bærekraft: Hva vil det si å reise på en bærekraftig måte? Hva utgjør et bærekraftig reisefølge?

Søk her!

Reisemålslinjer og faglinjer – hva er forskjellen?

Australia Backpack er en reisemålslinje. Det vil si en linje med en utenlandsreise mot slutten av året. Dette er det vi internt kaller hovedlinjer, og som utgjør din klasse her på Borg. Når du søker deg inn på en reisemålslinje, kan du samtidig søke deg inn på en av våre faglinjer.

På Australia Backpack er det faglinjene Forfatter og Reisejournalistikk, Engage Kommunikasjon, CrossFit, K.U.N.S.T. og Musikk som er dine alternativer.

Hvem passer linjen for?

Australia Backpack er en god del på farta, men er ingen rendyrket friluftslinje, heller ingen idrettlinje. En myk inngang til begge deler; vi sykler og går mye, noe padling og skigåing.

Dette vil du lære

 • Backpacking
 • Surfing
 • Kulturmøte
 • Reiseplanlegging
 • Reise og Bærekraft

Våre forventninginger til deg

 • Positiv innstilling til både innendørs- og utendørsopplegg
 • Nysgjerrighet og mot
 • Villighet til å utfordre deg selv og din egen komfortsone
 • En iver etter å lære om nye kulturer
 • At du stiller med egen sykkel (Ikke krav, men vi sykler mye)

Pris: Fra kr 144.100 til kr 147 600

Prisen avhenger av om du velger en faglinje i tillegg til reisemålslinjen. Fullstendig oversikt over økonomien finne du på denne lenka.

Vi har gjort det mulig å velge Europa på hjul – reisemålsturen som et alternativ til reisemålsturen til Australia. Dette gir en samlet pris på opphold i rom med bad,  tur til Israel og mange turer i Norge på kr 119.200,-

Inkludert

 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Påmeldingsgebyr
 • Eget bad på rommet
 • Skoletur: Israel
 • Lokale turer i Norge
 • Skolemateriell
 • Den lange reisen til Australia.

Ikke inkludert

 • Enkeltrom

Ekstrakostnader varierer fra linje til linje, men ofte dreier det seg om fallskjerm/strikkhopp, heiskort, enkelte måltider på tur. Vi setter vår ære i å inkludere flest mulig av måltidene på tur (både innenlands og utenlands), men enkelte lunsjer blir det likevel til at man må betale selv.

Linjelærer

Robert Botn

LÆRER AUSTRALIA BACKPACK, FORFATTER OG REISEJOURNALISTIKK, VALGFAG

Opprinnelig fra Tønsberg, forfatter, med bachelor i markedsføring fra Westerdals Oslo ACT. Har jobbet i reklame- og kommunikasjonsbransjen, og har undervist i mediekommunikasjon og norsk på Akademiet VGS i Ålesund. Har også RLE og norsk i fagkretsen. Elsker å oppdage steder og mennesker, og er glad i å være utendørs; til fots, med snowboard / longboard under bena, eller midtfjords i en kajakk.

Epost: robertbotn@gmail.com
Telefon: 46420612

Søk her!

Nyttig informasjon

Du er sammen gjengen på reisemålslinja nær to dager i uken. De resterende dagene består av fellesfag og valgfag, og faglinjene har noen fag lagt til valgfagdagene. Du kan lage din egen timeplan ved å velge valgfag fra en spennende valgfagsmeny bestående av fag innenfor kreative fag, matlaging, idrettsfag, friluftsliv og musikk.

 

En sosial reise, en personlig reise og en reise ut i verden

Borgund er reiseskolen som bygger på at gjennom reising skjer læring og at hele skoleåret er en reise i sosialt fellesskap, og inn i ditt eget, personlige liv. I september kan du melde deg på pilegrimsvandring over Dovre. Du kan bli med på toppturer i de spektakulære Sunnmørsalpene, og det blir anledning til å gå og klatre i fjell, med fjellsko eller feller under skia. Øyhopping og vestlands-tur er også populært. Om høsten drar hele skolen på felles studietur til Israel, før alle reisemålslinjer mot slutten av året reiser ut i verden.

Kristent verdigrunnlag

Borgund folkehøgskole er en kristen skole, basert på tro og toleranse. Hver elev møtes med omsorg og respekt, uavhengig av bakgrunn og tro. De som vil gi sin kristne tro en mulighet til å vokse, får god anledning til det. Den som ønsker det kan blant annet bli med på onsdagsmøter, NonStopGud-grupper, bibelgrupper og ukentlig korssamling i kapellet.

Godt fritidstilbud
I gymsalen, på formingsrommet, i trimrommet, på musikkrommet eller datarommet, på fotballbanen og beachvolleyball-banen, på fjellet eller i kano eller båt på sjøen. En stor gruppe miljøarbeidere (stipendiater) organiserer dessuten fritiden – så ingen trenger å kjede seg. Her er grupper for alt fra dans til strikking, fra høytlesning til innebandy.

Fellesskap på tvers av linjer

Solidaritet Reiseskolen: På Borgund Folkehøgskole ønsker vi å utgjøre en forskjell i vårt nærområde og andre steder i verden, og skape et håp og engasjement om at det nytter å bidra til en bedre verden for våre medmennesker.

Det blir valgt en solidaritetskomite ved skolen som har ansvar for å sette dette ut i praksis. Vi samler inn penger til ulike prosjekter i Kenya og Sør–Amerika. Afrika Mangfold- og Sør-Amerika Xplore-studenter får et innblikk i prosjektene på sine studiereiser.

Les mer om solidaritetprosjektene nedenfor:

«Heart to Heart»: en lokal organisasjon som tilhører den lutherske kirken i Kenya. Vi bidrar til at 20 barn i en av Afrikas største slummer får mulighet til å gå på skole.

CHRISC (Christian Sports Contact) Kenya og Tanzania: benytter idrett som et verktøy for å drive lederutvikling og opplysningsarbeid om b.la. HIV og AIDS.

Fotball krysser grenser: har skapt et fritidstilbud som bidrar med å holde barn og unge borte fra rus og gjengkriminalitet i Sør Amerika.

Aksjonsforskning Bærekraft: Borg ønsker å være en folkehøgskole, hvor elever og personale tar et felles ansvar for miljøet, hverandre og vårt nærområde. Vi ønsker at alle ledd av vår drift skal være bærekraftige. I den sammenheng blir det hvert år satt ned en komite, som har ansvar for å finne og gjennomføre satsninger knyttet til bærekraftig skoledrift. Likevel er dette er fellesskapsprosjekt, hvor alle må ta del for at en skal kunne nå målene som blir satt for året. Konkrete tiltak blir satt ut i live, og resultatene måles og vurderes. Et konkret tiltak som vi på Borg har satt ut i live, er «Meatfree Monday».

Musikal: Hver høst settes det opp en musikal på Borg. Dette er et omfattende prosjekt, som går over to uker, med forestillinger over to-tre dager etter endt forberedelsesperiode. Alle elevene bidrar etter sine evner, enten det er dans, skuespill, sang, bygging av scene, PR, rigging, mat, kostyme lyd eller lys. Et utrolig flott og sammenspleisende prosjekt, som hvert år ender i forestillinger sett av hundrevis av lokale barn og unge.

Elevkvelder: Lørdagskveldene arrangeres det omtrent hver uke elevkvelder. Enkelte av disse elevkveldene er det reisemålslinjene som arrangerer, med tema relatert til reisemål, årstid eller spennende vinklinger, som Filmgalla, Talkshow, 70-tallsfest, Grand Prix, Sjørøverfest. Hva enn det skulle være – så lenge det samler hele kullet og skaper en festkveld!

 

instagram2 #borgbp

 

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

 

 

Skoleplan

Ønsker du at vi skal sende skoleplan, fyll ut skjemaet.

 
 

Er du et menneske eller en robot?

en-reise-ut-i-verden-Borg-FHS

 

Australia2AustraliaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informasjon om de andre reisemålslinjene ved Borg:

Og vårens nyhet – EUROPA PÅ HJUL – TRYKK HER!